home Katt Min katt har knölar

Min katt har knölar

Hej!
Jag kastrerade min peterbald för ca 5 veckor sedan allt har gått jättebra, snittet är ihopläkt jättefint och hon mår toppen bra. Ca 3-4 v efter operationen blev hennes juver stora och mjuka när man känner på magen är hon väldigt knölig!
Var hos veterinären då och hon konstaterade att det är hormonellt och kommer gå tillbaka! (Allt togs bort vid kastrationen).
Hon är fortfarande knölig på magen så min fråga är hur länge kan detta hålla i sig? Kan man ge henne något så det går fortare tillbaka?
(Hon är en fin utställningskatt utan päls).
Mvh/Linn

Veterinärens svar:

Hej Linn,

Knölen i magen kan vara kanske något ärrvävnad som är kvar efter kastreringen . Från vissa knölar kan man ta prov och se vilken typ av celler finns där och jag rekommenderar att du ska kontakta ytterligare en veterinär som ska undersöka din katt och ta cellprov från knölen om det är möjligt och kan vara bra att kompletera med blodprover om du inte har gjord.

Lycka till!

GLADA DJUR AB
Velina Siderova
Leg. Veterinär

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet