home Hund Fästingmedel till hund

Fästingmedel till hund

Hej!
Jag bor på landet med min familj och en Cavapoo. Han får varje år väldigt mycket fästingar, och enbart halsband eller medel verkar inte funka. Vi undrar om det är möjligt att använda Fixodida ZX Tabletter tillsammans med Petwise fästinghalsband, eller om det kan innebära en fara för hunden. Vi vill inte använda oss av starkare medel med gifter.
Vår hund är ca 40 cm lång och väger ca 7.5 kg.

Tack på förhand!

Veterinärens svar

Hej Michelle,

Fixodida Zx. är inte ett läkemedel och det är inte kontrollerat på samma sätt som läkemedel och har inte bevisad effekt mot fästingar och jag kan därför inte rekommendera det som fästingprofylax. Det finns inga vetenskapliga bevis för att det skulle hjälpa mot fästingar. Man ska inte ge det till hundar som har problem med sköldkörteln eftersom det sägs vara jod i preparatet och sköldkörtelhormon påverkas av jod. Jag rekomenderar  Frontline, Ex-spot, Bravecto, Scalibor eller Seresto.

Vänliga hälsningar,

Leg.Vet. Velina SIderova

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet