home Katt Vänja innekatter att bli utekatter

Vänja innekatter att bli utekatter

Spread the love

Hejsan.

Vet inte om ni kan besvara min fråga men jag chansar ändå.
Jag har 4st. katter som alltid är inne fast de har fri tillgång till balkongen där de är när de vill.
Nu är det som så att jag ska flytta ihop med min kille som bor på landet så jag skulle gärna vilja ta 2 av mina katter med mig (min son behåller de andra 2) det är 2st. kastrerade honkatter på snart 8 och 11 år som i så fall skulle ha all möjlighet att kunna få vara ute när de vill men hur blir bäst att göra för att vänja dem??

Stort tack på förhand.

MVH
Annelie

Hej Annelie,

Ni kan väl låta era katter vara inne de första veckorna och vänja sig vid den nya miljön och sedan kan ni börja vänja de vid att gå i koppel mindre sträckor runt huset och sedan kan ni låta de gå lös under kontrollerade former tills det bli dags att de få vara själva.

Lycka till!
Med Vänliga Hälsningar,
Leg.Vet.Velina Siderova

One thought on “Vänja innekatter att bli utekatter

  1. Tusen tack Velina Siderova för ditt svar, ska köpa varsin bra sele till dem snarast och börja vänja dem vid den innan jag flyttar dem.

    Trevlig fortsättning på sommaren. 🙂

    MVH

    Annelie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet