home Katt Min katt kräks

Min katt kräks

Spread the love

Hej! Min 8-åriga kastrerade hankatt beter sig lite underligt. Ibland får jag känslan av att han har ont i magen. Varje gång han ätit, druckit eller ska bajsa går han runt och jamar. Högt! Idag och igår har han kräkts flera gånger. Igår var jag inte hemma när det hände. Idag märkte jag att han först var på lådan och bajsade och gnällde och sen direkt efter kräktes flera gånger. Han kräks alltid minst tre gånger ”per gång”. En stor blaffa torrfoder, en mindre med mer puré-aktigt eller vad man ska säga… och en med bara lite vätska.
Han kräks inte varje dag, utan detta kan gå i skov. Han är dock gnällig varje dag. Upplever inte att hans allmäntillstånd är dåligt. Kan han vara sjuk på nåt sätt?

Veterinärens svar:

Hej Veronica,

En katt som kräks eller har diarre förlorar mycket vätska vilket gamla katter klarar sämre än vuxna individer. Det kan finnas olika orsak som ligger bakom din katts kräkningar som till exempel främmande kropp, hårbollar, förstoppning, parasiter, bakteriella infektioner, foderintolerans bukspottkörtelinflammation och mera.
Det som du kan göra hemma är att du kan ge din katt bara veterinär foder i små portioner Intestinal finns i olika märke som Royal canin, Hills, Ekanuba och mera och kompletera med Canikur Pro pasta som återställa den naturliga tarmbalansen och det är viktigt att ge katten vätska. Om din kan är slö, ha blod i avföringen eller kräksinnehållet, ha feber ( den normala är 38,0-39,3°C) eller kräks varje dag ska du boka snart en tid hos en veterinär som ska undersöka din katt och kompletera med blodprov.

Lycka till!
Med Vänliga Hälsningar
Leg.Vet. Velina Siderova

 

One thought on “Min katt kräks

  1. Hej! Vi har en långhårig bondkatt, utekatt, som är 11 år. Han är en duktig råttjägare. Jag ger honom Milbemax med jämna mellanrum, ungefär varannan månad. Han kräks ganska mycket. Han fick en tablett den 18 juli och idag kräktes han jättemycket. Min fråga är då: kan jag ge honom en Milbemax även idag, eller är det för tätt inpå förra tabletten.
    Hälsningar Inger Larsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet