home Hund Sår och utslag på hund

Sår och utslag på hund

Spread the love

Hej! Jag har en hund som har fått likt ett sår på nosen, sen utslag på ben och snippan, hon är även förändrad till sättet, väldigt trött och morrar åt vissa folk som hon inte gjort förut hon kliar sig mycket också, vad kan de vara?

Veterinärens svar:

Hej Susanna,

Det kan vara hudinfektion, parasiter, överkänslighet och finns mycket mera orsaker och därför är viktigt att en veterinär ska undersöka din hund . Det som du kan göra hemma är att tvätta såret på nosen med klorhexidinlösning 2 ggr dagligen och bada din hund med klorhexidin schampo och låt sitta minst 10 minuter innan avsköljning.
Klådan behöva lindras med en mild kortisonkräm som du kan köpa från apoteket.
Om inte irritationen försvinner på en vecka eller din hund blir slö ska du söka veterinärhjälp.

Lycka till!
Med Vänliga Häksningar,
Leg.Vet. Velina Siderova

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet