Fråga veterinären

Spread the love

Hej!

Vimeddjur har för tillfället ingen veterinär som besvarar frågor. Till vi hittat en ny veterinär går det bra att läsa tidigare frågor och svar i vårt arkiv.

4 thoughts on “Fråga veterinären

 1. Min hund ligger inne på vak sen igår. Vi vöntar på besked. Historik; bett av fästing för 4 veckor sen, diarré i 2 veckor. Krampanfall för 3 dagar sen. Åkte till vet, d kunde ej göra ngt. Allt såg oki ut. Dagen efter, ramlade in i sängen. Ville sova ensam. Igår; hela höger sida bortdomnad. Hos vet säger de att det troligtvis är ngt i hjärnan men d har ej tagit ngt test för borrelia eller kollat den där öronsjukdomen. De menar på att det ser mört ut. Men kan man ej göra ngt mer? Sätta in medicin eller ngt???? Förtvivlad

 2. Min ragdollhona dräktig och har idag gått 8 veckor sedan sista parningsdag. Hon är rejält rund om magen (annars väldigt smal) och beter sig som hon brukar då hon är dräktig..äter mer, sover mer och verkar allmänt tillfreds.
  Bör man åka in och göra ett ultraljud på magen för att se om något är fel?

 3. Hej!
  För några dagar sedan när min lilla fralla på 4 år skulle hoppa upp i soffan så missade han och landade på vänster sida men hoppade upp på en gång igen och märkte inte av någonting. Men idag när min sambo kom hem från jobbet haltade han lite. Vi försökte få han till att springa lite inne för att se hur han rörde sig och man såg att han haltade lite när jag kom hem men ju mer han rörde sig så syntes det knappt. Syns ingenting på honom heller annars. Jag tog ut han på en liten promenad nu på kvällen. Han sprang som vanligt men sen när han stannade till så lyfte han på vänster framtass,satte försiktigt ner den igen och han stod på den och sen lyfte han på den igen,han sprang lite till och så gick vi in igen. Kan detta vara för att han landade på vänster häromdan eller en vrickning?

  Tacksam för svar!

  Mvh ängslig matte

 4. Hej,

  Jag vet inte om det går att ställa en fråga till er via mail men jag testar.

  Min hund shih tzu/papillon har varit hos Veterinären många ggr under sina 15 år. Han har opererats för urinsten flertal ggr, opererat tillbaka ett öga och fixat tänder.

  I fredags tog jag beslutet och lät honom somna in. Det svåraste beslut jag någonsin tagit. Jag lät ingen veterinär undersöka honom innan, vilket jag ångrar nu enormt. Jag plågar mig själv med att tänka att jag kanske fattat fel beslut, och att han kunde vart med mig nu.

  Han var 15 år, döv och dålig syn. Dålig munhygien med tandsten och så dålig andedräkt i slutet att jag misstänkte att han hade någon inflammation. Men han åt fortfarande bra. Han var trött men tyckte fortfarande om att gå ut och gå promenader, om de inte var för långa. Vi har en ettåring hemma som han aktade sig lite för så han sov mycket i sin säng på dagarna. Han var ju inte sjuk.. och han åt bra och viftade på svansen när jag hämtade kopplet. Kanske att han kunnat leva flera månader till.. det plågar jag mig med att tänka varje minut nu och jag kan inte gå vidare. Han var min bästa vän… och jag ville bara göra det bästa för honom.

  Med vänliga hälsningar
  Linda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *